ART NOW

 art collart
in progress
juli 2018

Spannend werk in progress, maar nog in vroeg stadium… wordt vervolgd…

 SAXMAN Carel van Hees
SAXMAN op IFFR
januari 2018

Samen met fotograaf Carel van Hees ben ik druk bezig aan het boek SAXMAN REVISITED… maar tijdens het IFFR eerst nog een keer de vertoning van SAXMAN de film uit 1995.

 Efrat Zehavi
boekpresentatie!
december 2017

Stijlvol gepresenteerd in TENT: ‘Anonymous Glossy’ – verhalen, collages en kleibeelden van kunstenaar Efrat Zehavi in een glanzende publicatie.

 Pakhuis de Zwijger kalenderboek Art Collart Stichting Print
Kalenderboek
december 2017

‘Het was de tijd die alles ouderwets moest hebben gemaakt.’

Ik mocht 14 december ontwerpen voor het jaarloze Kalenderboek van Stichting Print! De kalender is een overzicht van grafisch Nederland vandaag de dag.

foto: presentatie Pakhuis de Zwijger

 gevelgedicht
onthulling gevelgedicht!
november 2017

73 kinderen schreven een gedicht, 1 gedicht werd uitgekozen en 3 regels daaruit verschijnen op een muur aan het Afrikaanderplein in Rotterdam. Woensdag 15 november is de officiële onthulling!

 Duizel in het park wow scherm rotterdam centraal
Duizel in het Park!
augustus 2017

Je ruikt het park, je voelt de stad… Ook dit jaar verzorg ik weer de grafische uitingen van super-festival Duizel in het Park! Posters, flyers, plattegrondjes, muntjes, polsbandjes, stickers… alles is er op 4, 5 en 6 augustus 2017 in het Vroesenpark in Rotterdam. En… 12 x 12 meter op het scherm bij CS Rotterdam.

 villa zebra briefpapier
nieuwe identiteit Villa Zebra
mei 2017

Een compleet nieuwe huisstijl voor kindermuseum Villa Zebra! Als uitgangspunt nam ik overgebleven restjes papier die kinderen in het museum achterlieten na het volgen van een workshop. Met een beetje verbeelding maak je daarvan allerlei nieuwe mannetjes en monsters. Ook voor de campagnebeelden worden de knipsels ingezet, voor de tentoonstelling Diep in het Bos creëerde ik met de knipsels een spannend bos: dat eerste ontwerp viel meteen in de prijzen met een New Yorkse Graphis Merit Award!

 Drukkerij Roeloefs
boekpresentatie!
april 2017

Al best wel een tijdje maakt kunstenaar Sander Zweerts de Jong elke ochtend als eerste ding van de dag een tekening. Die plaats hij vervolgens online – maar nu werd het toch echt tijd voor een boekje! Met daarin een selectie van de ochtendwerken en ook een poëtische tekst over het werken in de ochtend. Stadsgeograaf Els Desmet nam met een mooi verhaal het eerste exemplaar in ontvangst.

Op de foto is het boek nog in de maak bij Drukkerij Roelofs | Art Libro.


boekpresentatie!
december 2016

Eindelijk is hij daar: het boek ‘Once upon a time… the observations of Hillegon Brunt’. Het boek vertelt een nieuw verhaal met bestaand werk. Kijken, nog eens kijken, verder kijken en weer terug kijken. Stilte, ritme, herhaling en verrassing. Een boek om te in te verdwalen en steeds weer iets nieuws te ontdekken.

De boekpresentatie was een feestje. Het boek is vanaf nu bijna overal verkrijgbaar.


Misty Mountain UNFOLD
september 2016

‘UNFOLD’, één van de posterontwerpen voor Misty Mountain (i.s.m. Ursula Jernberg). Binnenkort verkrijgbaar…


Duizel in het Park
juli 2016

Begin van de lente werd ik gevraagd voor de nieuwe grafische stijl van het Rotterdamse festival Duizel in het Park. Een festival met kunst, muziek en literatuur. De campagne is grootstedelijker en wat abstracter dan eerdere jaren, maar nog steeds met een menselijke maat en met een poëtisch karakter. En natuurlijk bleef de Duizel-mascotte, de uil, vertegenwoordigd. 5, 6 en 7 augustus is het zo ver in het Vroesenpark. De peperbussen met het metershoge affiche zijn nu al te zien in de stad.


boekpresentatie!
maart 2016

Boekpresentatie! Kunstenares Noëlle Cuppens werkte afgelopen jaar aan een bijzonder boek waar ik het ontwerp voor mocht verzorgen. Het kunstenaarsboek wordt zondag 17 april gepresenteerd bij SBK Amsterdam én op 8 mei bij Walgenbach Art&Books in Rotterdam. Uniek boek, kleine oplage… wees welkom!


Zicht op R’dam
november 2015

In december gaat Zicht op R’dam weer nadenken over de gedroomde stad. Ik verzorgde wederom de identiteit voor dit symposium.


compliment
november 2015

‘… thank you Art Collart for the nice application of DF-Dejavu, dutchfonts’ beautiful Grotesque typeface; his punctuation marks spice your texts like origano a pizza napoletano.’
Mooi compliment van grafisch- en letter ontwerper Ko Sliggers voor mijn typografie van ‘Een midzomernachtsdroom’.

En op de blog Fonts in use!


in ’t Stedelijk
september 2015

Leuk! Het Stedelijk Museum in Amsterdam laat een overzicht van de Best Verzorgde Boeken catalogi uit het directeurschap van Just Enschedé zien. Daartussen is mijn The Best Dutch Book Designs 2013 dus ook te zien.

The Office

‘Art Collart (1982) studeerde aan de Willem de Kooning Academie te Rotterdam. Als grafisch ontwerper gaat hij voor een helder ontwerp met de mogelijkheid er in te verdwalen.’ (uit: Omweg Zuidplein, 2012)

Een volledig cv vind je op
mijn LinkedIn.En verder

Prijzen en andere eervolle dingen!

 affiche villa zebra art collart graphis

Mijn affiche voor de Villa Zebra tentoonstelling ‘Ticket to de Toekomst’ scoort een Honorable Mention in de Graphis Poster Annual 2019!

Poster! Prijs! Affiche! Award! Een New Yorkse Graphis Merit Award 2018 voor mijn Villa Zebra ‘Diep in het Bos’ tentoonstellingsbeeld!

 kalenderboek stichting print art collart

Ik mocht een dag ontwerpen voor het Kalenderboek van Stichting Print!

De kalender is een overzicht van wat er op dit moment op grafisch gebied gebeurt in Nederland. Mijn bijdrage staat op 14 december. (Met veel dank aan Charlotte Mutsaers voor haar toestemming voor het gebruik van een prachtige zin uit de roman ‘Koetsier Herfst’.)

Maandagavond 30 januari was ik gastprogrammeur van ‘Alles behalve de inhoud’ bij Leeszaal West in Rotterdam met als thema: boekontwerp.
Ik gaf het woord aan een aantal interessante gasten met mooie verhalen over boeken (Esther Scholten – directeur De Best Verzorgde Boeken, Trudy Dorrepaal – drukwerkadviseur Art Libro, Petra Verheij – eigenaar kinderboekwinkel Ver van Hier) en vertelde zelf over de totstandkoming van het ontwerp van een aantal van mijn boeken.

 welkom thuis graphis merit award affiche art collart

Ja! Een New Yorkse Graphis Merit Award 2017 voor het affiche dat ik heb ontworpen voor de tentoonstelling ‘Welkom Thuis’ in hét kindermuseum voor hedendaagse kunst Villa Zebra.

 Graphis Art Collart Labyrint Silver

Een Graphis Silver Award 2016 voor het affiche dat ik heb ontworpen voor de Villa Zebra tentoonstelling Labyrint! Het affiche is daarmee ook gepubliceerd in de ‘Graphis Poster Annual 2016’.

 The Best Dutch Book Designs Art Collart Stedelijk Museum Amsterdam directeur Just Enschede

Wat een eer! Ik verzorgde het ontwerp van de 55ste catalogus van The Best Dutch Book Designs! Op de foto neem ik het eerste exemplaar in ontvangst in ’t Stedelijk in Amsterdam.

 Grote Rotterdamse kunstkalender

Leuk, ik sta in De Grote Rotterdamse Kunstkalender 2014 en wel op 24 mei met een selectie opengeslagen boeken die ik de afgelopen tijd heb ontworpen.

 Meekers Best Verzorgde Boeken 2013

‘A Love Story’ is Best Verzorgd Boek 2013
De Best Verzorgde Boeken is dé boeken-ontwerp prijs van Nederland. Dit jaar is mijn boek ‘A Love Story’ (dansgezelschap Meekers) uitverkozen als één van de 33 Best Verzorgde Boeken van 2013. Op de foto: ‘A Love Story’ tentoongesteld in ’t Stedelijk Museum Amsterdam.